23 februari 2012

Promenad

Efter lunchen gick Patrik och jag ut på en lång promenad i stan. Vi hade med oss lite grejer till Röda korset och tittade in där när vi ändå var i närheten. Och så kom vi därifrån med två små udda blåmönstrade djupa tallrikar perfekta att äta glass eller fruktsallad ur och en svart blus med små prickar. 

 Man kan tro att dammarna i stadsparken svämmat över, men det är bara smältvatten som inte runnit undan än. Det var ju varit jättevarmt de senaste två dagarna, så snön smälter fort men det är fortfarande fruset i marken.
 Dammluckorna var öppnade, så det forsade vatten där det bara för nån vecka sen var helt fruset.

 Patrik fick ha vårjackan istället för tjocka overallen. Men fleecefilten med svarta katter är ändå skön att ha i vagnen.
Änderna kom simmande och undrade om vi hade några brödkanter med oss idag. Vi brukar spara kanterna vi skär bort från Patriks mackor och mata änderna med, men idag hade vi inte något med oss.

2 kommentarer:

 1. Det är väldigt blött här också. Stempen var orolig att det skulle gå över vår väg snart och det är ju inte bra eftersom vi bor vid en ganska dålig grusväg.
  Krukan i förra inlägget är verkligen ursnygg. Vilket kap du gjorde där. Sånt man blir så glad över eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såna vägar känner jag igen, är uppvuxen vid en sån. Lervälling om våren och gropig, saltad och stenhård på sommaren. Det är egentligen på vintern den är som bäst, så länge det inte är blank is.
   O ja, jätteglad att jag hittade krukan. Gått och klappat en liknande som kostade betydligt mycket mer en vecka tidigare, så jag är så glad att den låg där och väntade på mig.

   Radera