04 mars 2012

Fredagsstök

Det har tyvärr blivit lite glest med uppdateringarna här igen. Lite beror det på att bilduppladdningen inte funkar så smidigt som det gjort tidigare, lite på att jag saknat tid och inspiration. Så blir det ibland.

Lite hemlighetsmakeri har jag roat mig med ett par veckor också. Nu vet jag vart det hela lett, så det känns mer moviterat att skriva om det.
En söndagkväll fick jag ett mail som svar på en av alla jobbansökningar. Men ville ha mig på intervju redan på måndag morgon. Det är ju lite svårt att fixa barnvakt med så kort varsel, för det var en bit att åka dit också, så jag fick boka om det till eftermiddagen istället så att David kunde vara hemma med Patrik.
Efter intervjun kändes det jättebra, jag skulle få svar i slutet av veckan. 
Slutet av veckan kom, och jag fick inget svar... På måndagen fick jag, efter att själv ha sökt upp arbetsgivaren, veta att jag skulle på en andra intervju på onsdagen. So far so good. Dock kändes det inte lika bra efter den intervjun. Och i fredagskväll fick jag veta att jag inte fått jobbet jag sökte, men att de gärna ville ha mig som vikarie vid behov. Så jag har väl fått ett jobb. Typ. Nån dag här och där kanske. Inte den fasta inkomstkälla jag hoppats på och behöver, men kanske ett välkommet tillskott i hushållskassan om det väl blir nåt inhopp.
Jakten går vidare.

För att sysselsätta mig under fredagen, så jag skulle slippa sitta och bita på naglarna i väntan på svar så roade jag mig i köket. Det var jättelängesen jag bakade, men i fredags blev det både skorpor och bullar.

I skoporna hade jag hasselnötter och hackad Toblerone som mamma hade med sig efter sin senaste utlandsresa. De söta små djupa tallrikarna är köpta på Kupan, fick båda för 5 kr.


Torkning pågår. Väldigt goda vardagakakor. Perfekta till kaffet, eller om man är sugen på nåt litet att knapra på till kvällsteet.

 Och så var det bullar. De ska vara till Patriks födelsedagskalas, men det är lika bra att göra dem nu och frysa in dem, så har man det klart redan. Jag tycker som sagt det är jättekul att hålla på i köket, men jag vet också att tiden brukar rusa iväg och fyllas av Patrik-bus, så jag förbereder så mycket som möjligt. Tårtan får dock vänta till precis innan kalaset.


Rimbobullar är kalasbullar för mig. Det kanske är tanten i mig som gillar den här typen av bullar när det ska vara lite finare.
De gröna fina formarna har jag köpt från Klaraform och bakduken med grodor fick jag av min fina svärmor för många år sen.

3 kommentarer:

 1. Mmm, jag kan längta till kalaset redan nu när jag ser bullarna! Rimbobullar har en alldeles speciell mening för mig också sen några år tillbaka. När mamma var på Birgittagården i Rimbo hittade jag ett kafé som varje fredag bakade ljuvliga Rimbobullar. Om jag var där en fredag, vilket hände då och då, var det förstås ett obligatoriskt inköp av två bullar till mamma och mig. Mums!
  Det måste har varit jättelängesen du fick grodbakduken. Jag kommer inte ihåg det själv, men det var ju snällt av mig.:-)
  Jobbsökandet kanske inte gav helt och fullt det resultat du ville ha, men jag tycker det är kul att du har fått in en fot åtminstone och tycker att du har gjort det fantastiskt bra som kämpar på med sökandet! LYCKA TILL och KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får hoppas att bullarna motsvarar förväntningarna då. :)
   Jag vet att vi bodde i Sala när jag fick den i alla fall, det kan mycket väl ha varit första julen här eller nåt sånt... Mycket snällt var det i alla fall. När jag bakar är den flitigt använd!

   Radera
 2. Komsi komsi, attans vad goda de där såg ut :)

  SvaraRadera