07 mars 2012

Jag tror jag förstår...

Ok, nu tror jag att jag förstår... Nu vet jag hur Underbaraclara, Emma Sundh, Elsa Billgren, Niotillfem-Sandra och så många andra kreativa kvinnor i min ålder orkar med allt utan att tappa sugen. Man tar en titt i garderoben, letar fram nånting som man normalt tycker är för fint för att ha en vardag (helst klänning eller kjol) och tar på sig det. Sen ser man till att vara finklädd till vardags, även om man håller sig inom hemmets fyra väggar. Visst är det skönt att dra på sig pyjamasbyxorna och bara mysa ibland, men jag känner att jag får mera gjort om jag klär upp mig lite. Jag känner mig mer... Ansvarsfull, vuxen? Hittar inget bra ord... Jag iklär mig en driftigare och seriösare roll när jag inte har mjukisbyxor och hårdrocks-tröja på mig helt enkelt.
Och helt ärligt, visst har vi väl alla en eller ett par klänningar (minst) som man aldrig använder annars. I bästa fall på någon enstaka fest. Låt dem få se vårsolen!
Nä, mer fina kläder till vardags! Det mår både jag och kläderna bättre av. Inga kläder mår bra av att hänga längst in i en garderob i några år. Vem skulle göra det?

3 kommentarer:

 1. Det där stämmer faktiskt. Ränner jag runt i mjukisbyxor, då händer inte mycket, men kommer de vanliga på då kan det gå undan.
  Min sista grej nu är att köpa klänningar, men ännu hänger de i garderoben men jag provar på helgerna och trivs så bra. Nästa steg är att ha på jobbet också.

  SvaraRadera
 2. Ja, det är nog sant. Det blir inte roligare än vad man gör det till

  SvaraRadera
 3. Varför inte - allt för att lura sig själv... Jag har speciella grejar-kläder - inte speciellt snygga, faktiskt oftare benämnda skräpkläder, men när jag får på mig dessa så brukar det bli fart. Då behöver jag inte tänka på att vara rädd om kläderna och oftast är de väldigt bekväma så då kan jag vara bara mig själv och då flödar energin som bäst för mig...

  SvaraRadera