01 maj 2012

Uppdatering av läget

Nu har det ju blivit så där långt mellan uppdateringarna igen. Men vad kan jag säga mer än att jag har haft fullt upp. Under de senaste tre onsdagarna har jag åkt till Uppsala för att leda en kurs om köksträdgårdar. Det är första gången jag haft den kursen, och det har tagit mycket tid att förbereda. Säkert suttit 20 timmar/vecka och fixat med bilder och text. Sen tillkommer ju en del läsning, för det är med som så mycket annat att man glömmer om man inte håller på med något aktivt. Dessutom jag har varje onsdag åkt till ett byggvaruhus i Uppsala. Först på intervju, sen på en fördjupande intervju, och nu senast för att skriva under anställningskontrakt och lite annat. Och i morgon börjar jag jobba på trädgårdsavdelningen i byggvaruhuset. Jag som hade tänkt beklaga mig över hur svårt det är att hitta ett jobb när man egentligen inte har någon avslutad utbildning, inget körkort och dessutom har ett litet barn. Jag har ondgjort mig en del över Arbetsförmedlingens byråkrati, men jag måste säga att när jag väl kom in i systemet och fick en helt fantastiskt kontakt som verkligen trodde på mig och inte behandlade mig som ytterligare en lat dagdrivare, utan som en arbetssökande och som en människa så gick allt ganska smidigt. Nu fick jag inte det här jobbet tack vare henne, utan för att jag skickade in en ansökan för rätt länge sen som jag nu fick svar på. Men det var bra för självförtroendet att få en uppmuntrande kontakt på Arbetsförmedlingen.
Så inför sommaren är läget som följer:

Så jag är rädd att det kommer att fortsätta att vara rätt glest mellan inläggen här. När jag är ledig vill jag tillbringa så mycket tid som möjligt med familjen, men nån gång då och då tittar jag väl in här och skriver nåt. Jag läser mer än jag skriver just nu.

Jag har virkat en massa nya mormorsrutor till överkastet, men nu ligger det och vilar lite igen. Istället håller jag på med en gosig sjal i Drops delight.

Jag klär mig oftast i klänning, men på jobbet blir det arbetskläder. Älskar klänningar just nu, blir glad av dem. Helst second hand...

I juni blir det 30-års-kalas. Tema-fest för en gångs skull. Det blir alldels för få såna i min umgängeskrets, i den mån jag har någon. Jag är asocial och trivs bra med det. Men de människor jag umgås med tycker jag om desto mer.

Så under de närmaste två veckorna ska jag:

Jobba halvtid och lära mig så mycket som möjligt om nya jobbet. Sen blir det fler timmar!

Göra och skicka inbjudningskort till födelsedagskalaset.

Hitta en trevlig pendlingsstickning. Räknar med minst 2 timmar busspendling de flesta dagar, så det blir ju lite tid att sticka och läsa böcker. Tiden hemma vill jag spendera med familjen.

Så här har ni mitt liv just nu. Fullt upp, men jag trivs. Allt börjar ramla på plats i och med att jag äntligen fått ett jobb. Så bloggen som skulle skildra mitt liv som arbetssökande har nu istället blivit en lång tystnad, följd av enstaka glesa inlägg. Men jag hoppas det blir nån uppdatering då och då. Jag vill ju skriva. Jag tycker det är kul!

4 kommentarer:

 1. Grattis till jobbet! Hoppas att du kommer att trivas! Det är ju så där att vissa perioder i livet får man prioritera sina åtaganden och blogga kanske inte är det viktigaste när man har barn :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det hoppas jag med! :) Nä, familjen kommer före bloggen just nu. Men ibland hoppas jag att jag får lite tid över.

   Radera
 2. Kära Anna d y
  Var roligt med ditt jobb!! (fast jag fuskvisste genom din svärmor, innan jag
  läste bloggen). Kramar från Anna d ä

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag anade väl att du visste. :) Vi ses till helgen hörde jag! Kul! Kramar

   Radera