28 september 2012

Märkliga frågor jag får på jobbet

Sitter på bussen för att åka till jobbet. Sovit dåligt och för lite i natt, så vi får väl se hur det går. Har ett av mina sällsynta 9-18 pass, så det är väl bara att pimpla kaffe och bita ihop. Det brukar ju kännas bättre när jag jobbat nån timme.
Trivs fortfarande bra på byggvaruhuset. Tror jag fått världens bästa kollegor. De flesta kunder är också jättetrevliga. Gubbar man kan slänga käft med, trädgårdsintresserade, glada människor fulla av skaparglädje och inspiration. Och så ett och annat surkart som inte förstår varför vi inte har just deras lilla reservdel i lager, eller att alla inte är experter på rörkopplingar till vvs-grejer.
Sen har vi ju de där lustiga frågorna.
"Jobbar du här?" (Nej, jag går runt i knallgul tröja med företagets logga och namnskylt för att jag tycker det är så snyggt. Senaste trenden. Det är därför det går runt 15 andra i huset med identiska kläder!)
"Är du ledig?" (Då skulle jag nog inte vara på jobbet i ovan nämnda jobbklädsel. Däremot kanske jag inte är upptagen med något annat just för stunden.)
"Min granne har en skruvdragare, en sån där riktig superproffs-maskin. Det säger bara swop! En sån vill jag ha. Vilken är det?" (Fick frågan i onsdags. Kunden blev irriterad när jag inte kunde visa henne grannens maskin bland våra närmare 20 modeller av skruvdragare. Vi kom överens om att det nog var bra om hon frågade grannen vilket märke han hade åtminstone.)
När jag jobbat lite längre funderar jag på att skriva en bok med alla lustiga frågor. Lite som de där böckerna med lustiga lappar från grannar... Eller inte.

2 kommentarer:

 1. Kul att få höra nyheter från Anna-fronten igen! Och "kul" frågor du får. Alla jobb har nog sina märkligheter inbakade, åtminstone om man har direktkontakt med människor:-)
  Kram till hela fina Sala-familjen

  SvaraRadera
 2. Hej Anna! Nu har jag också hittat din "nya" blogg, som inte är så ny längre...

  Och det där med konstiga frågor på jobbet ja, "Jobbar du här", har jag också hört en och annan gång. Speciellt när man jobbar i uniform (eller andra väldigt tydligt synliga arbetskläder) så känns det väl ganska uppenbart att man inte klär sig så till vardags, eller?? Sen finns det ju frågor som man skulle vilja besvara på ett lite "annorlunda sätt": "Kan du hjälpa mig?" "Ja, det kan jag. Men jag vill inte!" Ibland önskar jag att jag kunde svara det. Men det kan man ju inte göra, så klart... :)

  Ha det bra!

  SvaraRadera