17 februari 2012

Fina fynd

Fredag betyder som bekant sovmorgon. Att sova till halv åtta istället för strax efter klockan sex på morgonen kanske inte många betraktar som sovmorgon direkt, me som småbarnsmamma är det en lyx. David och Patrik har just gått ut. De ska hälsa på på Davids jobb. Det var lite avtackningar och födelsedagar och sånt som skulle slås samman och firas, och Patrik brukar vara en välkommen gäst.

Igår var vi till Röda Korset med en kasse grejer igen, och självklart charmade han tanterna och farbröderna där. Jag gjorde några fina fynd också. Tyvärr inga barnkläder den här gången, men jag brukar i alla fall kolla om de fått in något i Patriks storlek.
Två supersöta förkläden för 10 kr/st. Sydda av tanterna i kretsen antar jag. 

Båda är av den modellen som kan knyter runt midjan.

På det ena är det två fickor och en ditsydd lapp med rosor på.

På det andra är det en ljuvlig sommaräng. Man kan nästan känna doften av rödklöver och gulmåra när man tittar på det. Ser ut som om det kan ha varit en gardin innan det fick nytt liv som förkläde tycker jag. Sånt är kul. Göra nya saker av gamla, helt i min smak. 


Inrednings- och handarbetstidningar. Älskar att bläddra och inspireras eller drömma mig bort. Hur man än anstränger sig så blir vårt trista lägenhetskök aldrig ett rustikt franskt lantkök... Men jag kan sno idéer för att få det lite mysigare i alla fall. Börjar bli trött på plastbyttor och IKEA-porslin. Dreglar över Ib Laursens Mynte-serie och det italienska porslinet från Rice. Kanske ser det pastelligt ut för att vara jag, men de är liksom pastelliga på rätt sätt. Formen gör att de känns rejäla ändå. Inte på det där 80-tals-viset.


Och så köpte jag tre träfärgade ramar som jag ska måla och göra tavlor till Patrik av. De ser inte så roliga ut, så jag lägger inte upp nån bild på dem. Trävita, obehandlade ramar vet nog de flesta hur de ser ut.
Jag skrev ju igår att jag vill göra hans del av sovrummet lite mer färgglad och barnslig. När jag var liten hade jag en pekbok som numera bara består av lösa sidor. Jättesöta djurbilder med enfärgade bakgrunder. När jag kommer till pappa nästa gång ska jag klättra upp på vinden och leta reda på dem. För ett par år sen städade och sorterade jag och min bror allt som låg där uppe, så jag vet var de finns. Från att ha varit ett lager prylar som täckte nästan hela golvytan på vinden har vi slängt massor av skräp (sånt som ska slängas, men man kan inte elda det i pannan eller slänga i vanliga soporna. Då hamnade det på vinden...) och sorterat upp våra personliga tillhörigheter, julpynt och sånt som ska skänkas till klädinsamlingar och liknande. Det är en jätteskillnad, det såg nästan tomt ut när vi var klara... 

Om en timme ska jag iväg till optikern igen och se om ögonen blvit mindre trötta. Senare i eftermiddag ska jag till Arbetsförmedlingen och bråka igen. Eller förhoppningsvis inte bråka. Jag ska dit och fråga efter min handledare. Hon hade ju inte några mötestider på fredagar, men satt i kundmottagningen så jag kunde gå dit och prata med henne direkt sa hon som skrev in mig. Så nu rullar det förhoppningsvis på. Men jag vågar inte hoppas för mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar