05 februari 2012

Skidor här och där.

Patrik ligger i sängen och ska sova middag. Det kanske verkar tidigt, men han somnar ofta den här tiden. Han var jättetrött för en stund sen, men nu verkar han inte vara så sugen på att sova längre hur trött han än ser ut.
TVn står på, det är nåt skidlopp från Ryssland. Skidor är väl en av de få sporter som jag tycker är kul att titta på.
Det är inte bara i Ryssland det åks skidor. David håller på att göra sig i ordning för årets första tur. Det kan ju vara skönt att ha några kilometer i kroppen innan vi åker upp till Bruksvallarna i slutet av mars.
För mig blir det ingen skidåkning, varken då eller nu. Skidor är bäst när andra åker... Om Patrik behagar somna så tänkte jag börja sy ihop den omtalade koftan. Det vore ju skönt att ha den nu när det är kallt, men det vore just likt mig att spara monteringen till sommaren också.
Pysselmässigt skulle jag vilja få klart koftan idag, och gärna mina gamla, gamla lovikka-vantar också. Jag stickade dem medan jag fortfarande bodde hemma, så där man man verkligen snacka UFO (UnFinished Object).

Det liksom kliar i kroppen nu. Jag vill göra om, ändra på saker här hemma. Måla om, byta ut, fixa till. Ändra några detaljer eller flytta om lite. Förändra. Det brukar vara skönt att göra det ibland. Och vi har ju fortfarande julgardiner kvar... Inga tomtar på dem i alla fall. Men jag börjar tröttna lite. Jag behöver förändra hemmiljön ibland för att inte vantrivas. Inga stora projekt för det mesta dock...

2 kommentarer:

 1. Hoppas att du fick ihop koftan så du slipper frysa.
  Läste om ditt besök på arbetsförmedlingen, är det så svårt att få skriva in sig där???
  Det var annat när jag var arbetslös 1990, inskrivning och sen var det ingen som brydde sig om vad man gjorde. Söka jobb gjorde man ju inte genom dem precis, men en kurs eller rättare sagt två fick jag gå i alla fall tack vare dem.
  Hoppas det löser sig för dig med inskrivningen så du kan få hjälp, eller att du lyckas hitta nått på egen hand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl tänkt att det ska vara enkelt egentligen, och visst är det lättare att hitta rätt ställe på hemsidan nu än förut. Sen har man ju en begränsad tid på sig från att man skrivit alla uppgifter på sitt konto på hemsidan till man måste besöka ett kontor där de ska se papper på allt man skrivit in och bekräfta att man inte hittat på. Sen är man inne i karusellen och får handläggare som man gör upp handlingsplan med och så.
   Men som du skrev, jobb får man knappast via dem. Men jag tänker ta all hjälp jag kan få.

   Radera