19 februari 2012

Söndagsutflykt

Idag hade vi en bilpools-bil bokad och gav oss ut på en liten utflykt. David skulle titta efter lite örnar och rapphöns och andra fjäderfän, och Patrik och jag tyckte det var kul att följa med.
Såna här gånger är det perfekt att vara med i en bilpool. Vi har inte behov av en bil mer än nån gång ibland, och alla som äger eller funderat på att skaffa bil vet att det är långt ifrån billigt. Även om man inte kör bilen så kostar den ju pengar. Om man då går med i en bilpool istället så är man många som äger en eller flera bilar tillsammans, och förrutom medelmsavgiften så betalar man bara för när man använder bilen. Sparar både pengar och miljö, för visst är det så att man lätt tar bilen om man ska uträtta ett ärende en eller ett par kilometer bort. Om man inte har nån egen bil finns ju inte den möjligheten, och då sparar man ju mycket onödig bilkörning.

 Vid Biskopskulla stannade vi och plockade fram kikare och pulka. Här ska det nämligen finnas både örnar och rapphöns. Och mitt ute på en åker låg det 14 tjocka små rapphöns i snön.
Patrik har upptäckt det roliga med pulkan. Förra gången vi var ute satt han mest och undrade vad vi nu hittat på, men den här gången blev han arg så fort han inte rörde sig framåt. Det bådar gott inför kommande pulkasäsonger!

 Det var egentligen lite tidigt för lunch, men det är ett bra ställe att rasta på, så vi dukade upp vår matsäck vid kyrkan.
 Vi hade en otrolig tur med vädret. När i åkte i morse var det grått och trist, men precis när vi skulle äta blev himlen blå. Och när vi åtit klart och åkte vidare så blev det mulet igen. Just nu är det ett par plusgrader och snöar. Skönt att man får sitta inne... Jag gillar snö, men då ska det vara kallt också. Slask är bland det värsta jag vet.

Patrik blev lite otålig medan hans mat värmdes i vattenbad, så han trummade på sin termos istället. Min gamla Rough Neck-termos med Snobben och Woodstock på. Kul att den kommer till användning!

Väl hemma igen åt Patrik och jag mellis, jag har sökt ett par jobb och nu väntar lite pyssel med tyg och sånt. Mer bilder på det senare.

2 kommentarer:

 1. Det där var smart med bilen.
  Härligt väder ni fick, men det där slasket kan man vara utan det håller jag med dig om. Här halkade vi runt på en isig väg och stoppades av en jättestor vattenpöl, så det var bara att vända åter hem igen, gjorde inte så mycket för Ines var blöt så det räckte till.
  Men jag längtar efter kallare och blåare himmel nu, eller varför inte lite vårväder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är jättesmidigt med bilpoolen.
   Men slask... Nä tack! Just den där tiden på året mellan vinter och torr barmark tycker jag inte om... Midviter med gnistrande rimforst eller vårblommor i dikena ska det vara. Däremellan funderar jag på att gå i ide.

   Radera